今年は1月23日が旧正月。台湾人の夫にとっては重要な祝日です。そこで今日はちょっと早めのお祝いということで、チャイナタウンにある私たちの大好きなレストラン、East Ocean City へやってきました。 This year, January 23rd is the Chinese New Year. For my husband who is Taiwanese, this is the very important holiday. So we went to East Ocean City, our favorite restaurant in China Town, to celebrate the year of dragon. |
そしてもう一つ、ダンジェネスクラブ (アメリカイチョウ蟹)。 And we also ordered a Dungeness crab. |
これは私の大好物、西湖牛肉羹というスープ。 This is my favorite soup, the minced beef soup. |
先ほどの蟹を蒸して、葱と生姜のソースをかけたもの。 And this is the steamed Dungeness crab with ginger & scallion. |
蒸したカナダ産の牡蠣のブラックビーンソース (左) と葱・生姜のソース (右)。牡蠣はかなり大振り。 The steamed oyster from Canada with ginger & scallion (right) and black bean sauce (left). These oysters were huge. |
これは揚げた鴨肉をタロ芋で包んでパン粉のような物を付け、焼いたもの。 The fried boneless duck with taro. The duck meat was covered with mushed taro, topped with bread crumbs and grilled in the oven. |
私は鴨肉があまり好きではないので外側のタロ芋だけ剥がして食べてました。 I am not a big fan of duck, so I ate only taro... |
鹹魚雞粒炒飯。干魚と鶏肉入りの焼飯。 The fried rice with salty dried fish and chicken. |
No comments:
Post a Comment