Saturday, February 25, 2012

Brunch at Winsor Dim Sum Café

今日は夫共々朝早く目が覚めたので、チャイナタウンにある飲茶のお店、溫莎點心美食 (Winsor Dim Sum Café) へブランチを食べに行きました。ここではカートで飲茶が運ばれて来るのではなくメニューから注文するスタイルで、作りたてのお料理が食べられます。

This morning both my husband and I woke up early, and decided to go to Winsor Dim Sum Café in China Town for brunch.  Here, everything is cooked to order,and you can enjoy freshly cooked dishes.
牛の胃を葱・生姜と蒸したもの (薑葱牛柏葉)。これは夫用。

The beef tripe with ginger and scallion.  This was for my husband.
海老と韮入りの蒸し餃子 (鮮蝦韭菜餃)。皮が薄くて海老たっぷりでおいしい!

The steamed shrimp and chive dumplings.  The skin was very thin and it contained lots of shrimp - very good!
スペアリブを蒸したものと腸粉 (排骨蒸腸粉)。スペアリブは普通ですが、腸粉は出来立てふわふわ、でももっちりしていてかなり気に入りました。

The steamed spare ribs and rice noodle.  The rib was not very special, but the rice noodle was very soft and chewy - I liked it very much.
海老入り腸粉 (鮮蝦腸粉)。お願いすると生地に葱と香菜を混ぜたものを出してくれます。

The steamed shrimp rice noodle.  If you request, you can get scallions and cilantro infused into the noodle.  
チャーシュー入りの蒸しパンを注文したつもりが出てきたのは焼きパン (?) (焗叉燒包仔)。どうやら間違ってオーダーしてしまったようです。

I thought I ordered the steamed char siu buns, but the one we were served was the baked buns - I guess I ordered wrong.  
中は蒸しパンに入っているのと同じチャーシューです。焼いたパンバージョンは初めて食べましたが、これはこれで結構いけます。

I'd never had the baked bun version before, but this was not bad, either.
干しイカを戻したものや豚肉 (?) 入りのお粥 (艇仔粥)。

The sampan congee.  It had dried squid, pork, etc.
豚肉と海老入りのシュウマイ (蟹黃蝦燒賣)。これは普通。

The pork and shrimp dumplings.  This was just OK. 
カスタードクリーム入りの蒸しパン (香滑奶黃包)。

The steamed custard buns.
カスタードがもうちょっと滑らかだったらさらによかったのですが、でも皮はふわふわしていてこれもグッドです。

The custard could have been smoother, but the skin was soft and airy and I liked it.
アサリのブラックビーンソース (豉汁炒蜆)。

The clams with black bean sauce.
3分の1くらいは貝が開いてなかったので夫に文句を言ってもらったのですが、最初のウェーターは開いてると言い張って無視されたので (確かにほんの少~し開いてるのもあったのですが、普通これは開いてるとは言わないと思います) もう一人のウェートレスにもう1回言ってみると、今度はちゃんと開いてるのを10個くらい余分に持って来てくれました。どのお料理もできたて熱々でおいしくて、夫はまた来週もきたいと言ってました。

Almost 1/3 of clams were not open and my husband complained to a waiter, but he insisted they were open and ignore us (some of them were only slightly open, but I don't think you can claim they are open).  So he complained to another waitress again, and this time she gave us some extra clams for us.  All the dishes we had were really fresh, piping hot and tasty.  My husband wants to come back here next week! 

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