Sunday, February 12, 2012

Brunch at Jo Jo Taipei

今日は久久台北 (JoJo Taipei) へお昼ご飯を食べにやってきました。まずは甜豆漿 (甘い豆乳)。大概のお店で出てくる豆乳は生ぬるいので、いつも熱々にしてくれと注文するのですがそれでもぬるい。ここでもやっぱりぬるかったです。台湾の人は熱い豆乳は飲まないのでしょうか。夫に聞いてもいつもあんまり気にしてないようで,よくわかりません。

Today we came to JoJo Taipei for brunch.  First we ordered the sweet soy milk.  When we order soy milk at most of the Taiwanese restaurants, we  are usually served lukewarm milk (which I don't like), so I always ask it extra hot, but I've never got the hot one.  And again, I got the lukewarm one although I asked it very hot...  I wonder Taiwanese people do not drink (very) hot milk...  I asked my husband but he doesn't mind the warm one and has never paid attention...  SO I am not sure..

Soy milk has to be accompanied by a fried dough...
イカ団子入りのスープ (魷魚羹)。具沢山で体も温まっておいしい。

The soup with calamari balls.  It had a lot of vegetables and calamari balls and was tasty.
豚の耳をラー油などで和えたもの (紅油耳絲)。こりこりした食感で食べだしたら止まりません。ほとんど全部私が食べてしまいました。

The sliced pig ear with chili oil.  I love the texture of pig ear and ate almost all by myself...
中興園 (Chung Shin Yuan) の海藻サラダが大好きなのでここでも注文してみたら、昆布ではなく緑色の海藻サラダ (こちらの日本食レストランでよく出されるもの) だったので、ちょっとがっかり。

I love the seaweed salad at Chung Shin Yuan, so ordered it here as well.  But it was different from what I expected.  This was the "Japanese" style seaweed salad (although to me this is more like American-Japanese).  A bit disappointed....
豚の腸に糯米などを詰めて蒸したもの (糯米炸大腸)。蒸し時間が足りないのか、お米がちょっと硬め。お持ち帰りにしてもらって、家で温めなおして食べました。

The glutinous rice sausage.  I think it was not steamed long enough and rice was still hard (especially the center part).  We ate a couple of slices and took the rest home (we warm it up at home).
台湾の宜蘭地方名産 (?)、鶏肉団子を湯葉で巻いて揚げたもの (宜蘭肌捲)。割とおいしかったのですが、私が豚の耳を食べている間に夫がほとんど食べてしまって私は一切れしか食べられませんでした…。全体的に、メニューの品数も多く、悪くはないのですが台湾式のブランチならやっぱり中興園のほうが好みです。

The fragrant bean curd skin roll.  I thought it was good but my husband ate them all while I was eating the pig ear and I could eat only one slice...  Overall, wide variety of dishes are served here and they are not bad, but for Taiwanese style brunch, I still prefer Chung Shin Yuan.

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