今日はかなり久しぶりに、イタリアンレストラン、Erbaluce へやって来ました。 Tonight we came to Erbaluce for dinner - it's been a long time since we visited last time. |
夫はお店の人に進められた赤ワインを注文。 My husband ordered the red wine recommended by our waitress. |
私は味見してませんが、夫はかなり気に入ったよう。いつも家で飲んでる安いワインとはやっぱり違うといってました。 I didn't taste it, but my husband loved it. |
夫は今日のスペシャル、英語でシャッド (shad) というお魚の卵のお料理。このお魚は北大西洋などに生息しているのですが産卵のときは鮭のように河をさかのぼり、産卵後はまた海へと帰っていくそうです。ちょうど今頃が産卵の季節。 My husband ordered one of today's special - the shad roe dish. |
食後にはエスプレッソ。 And we had espresso after the meal. |
以前ここで食事したとき、デザートにがっかりした記憶があったので今回は注文するのを止めようかと思ったのですが、でも何かひとつ注文しようということになり、一番無難そうなポーチドペアーを頼んでみました。 At our last visit, we were not impressed by their desserts, so we considered skipping it this time, but decided to try just one. I chose the safest one in the menu - the poached pear with caramel sauce. |
中にはラベンダー風味の濃厚なクリームが入っていて、私は結構気に入りました。キャラメルソースもおいしかったし。 Inside was very rich lavender-flavored cream. I liked it a lot, actually. |
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