Sunday, May 30, 2010

Trip to France Day 3 (3) (Blois)

夕食はホテル付属のレストランで。ミシュラン一つ星ですが、お値段はかなりリーズナブル。二人とも€35の、Prix Fixe メニュー( 前菜、メイン、デザート) にしました。まずは食前酒を頂きます。

Tonight's dinner was at the restaurant in our hotel.  It is the Michelin 1 star restaurant, but their price was very reasonable.  We both ordered the 3-course Prix Fixe menu (appetizer, main, dessert; €35).  This is the apéritif we had.
アミューズブッシュその1。

Amuse bouche No. 1.
アミューズブッシュその2。

Amuse bouche No. 2.
私の前菜のアスパラガス。とてもやわらかい!野菜の濃い味が楽しめます。

My appetizer, the asparagus dish.  It was very tender, and I enjoyed the strong asparagus flavor.
夫の前菜のフォワグラ。見た目もきれいです。

My husband's appetizer, the fois gras dish.  Looked beautiful, too.
地元の白ワインを注文。

We ordered the local white wine.
私はメインにお魚を注文。これは突出したお味ではありませんが、付け合せの葱がおいしい!

I chose fish for my main.  The fish itself was nothing special, but the leek on the plate was sooo good.
夫のメインは子豚のソテー。これは今日のナンバーワンです。今まで食べたことがないくらいお肉が柔らかく、なんともいえずおいしい!私の貧しいボキャブラリーではおいしいとしか言い表せません。料理評論家にはなれそうにもないですね。

My husband tried the sautéed baby pork.  This was the highlight of the dinner!  I have never tasted such tender, juicy meat,  Words cannot express its taste...
私のデザート。林檎煮とバニラアイスクリーム。特別おいしくはない。たぶんおなか一杯で、よく味わえなかったんだと思います。

My dessert, the poached apple and vanilla ice cream.  It was just OK.  I guess I was too full to fully enjoy the dessert.
夫のチョコレートのデザート。

My husband selected the chocolate cake.
中身はこんな感じ。私には甘すぎます。

The inside was like this (not ice cream, but some kind of cream).  It was too sweet for me.
食後のコーヒー。このホテルは市街地から離れたちょっと辺鄙なところにあるのに、宿泊客だけではなく、レストランのみ利用の人たちもかなりいて、人気があることがわかります。多分30席ほどあったと思いますが、満席でした。

After-dinner coffee.  This restaurant/hotel is not conveniently located for tourists, but the restaurant was full (I believe they are just local people who came here to have dinner).  It seemed a very popular place (for local people).

No comments:

Post a Comment