Saturday, July 2, 2011

Trip to San Diego & Los Angeles - Day 3 (1)

今日は朝7時頃サンディエゴを出発して、LA へ!夫の友人夫妻が LA にいるのでいつもカリフォルニアに来る時は彼らのところに泊めてもらいます。サンディエゴからは1時間半ほどで着いたので、彼らのところにお邪魔する前にまずは朝ごはん。ここは義美という名前で、台湾の朝ごはんが食べられます。

Today we left San Diego at ~7 am for LA where my husband's friend and his wife live.  It took us only ~1.5 hours, so before visiting their house, we had our breakfast at Yi-Mei Deli which serves Taiwanese style breakfast.
割包。熱々で、皮がふわふわ。

This is the Taiwanese style burger.
中には豚肉と高菜風のお漬物が入っています。これだけでおなかいっぱいになります。

Pork and pickled vegetables are in the steamed bun. Yum, yum.  
牛肉入りの焼餅。これはボストンの中興園のものの方がおいしい。

The shao-bing with five spiced beef sandwich. I think the one at Chung Shin Yuan tastes better.
油條。これを豆乳につけて食べます。ここの豆乳は、大豆を炒った香ばしい香りがしてとてもおいしいです。

The fried dough.  We dipped it into a bowl of soy bean milk.  The soy milk served here was very good - it smelled roasted soy beans.
これは甘いお菓子なのですが、ぱさぱさで私にはいまいち。夫によると、豆乳と一緒に食べるものなのでぱさぱさでもいいそうです。この後友人の家に行ってお昼ごはんを食べに行くまでの間、一休み。

This is the flaky sweet cake, but it was too dried for me.  But according to my husband, it is OK to be dry as this is supposed to be eaten with soy milk.  After the breakfast, we went to our friends' house and took a rest until lunch time.
お昼は凱旋宮というお店で飲茶です。LA の飲茶はどこもかなり高レベルです。ここは最近できたらしく、夫の友人によるとおいしいらしいので楽しみ。カートで運ぶ方式ではなくメニューから注文します。

For lunch, we went to have dim sum at Lunasia Chinese Cuisine.  I went to quite a few dim sum places in LA, but they were all much better than what we have in Boston.  Our friend said this was recently opened and very good, so I was very excited to try this place.
鶏の足 (鳳爪)。

The chicken feet.
ここのはいかにも"鶏の足"って感じ。ちょっと不気味です。

The shape of the foot remained intact.  A bit gross to me...
蝦餃皇 (海老蒸餃子)。海老がぷりぷり。

The shrimp dumplings.  Shrimp was very plump.
蟹皇焼売 (シュウマイ)。お肉がとってもジューシーで、一口食べると口の中で肉汁があふれてきます。

The pork shaomai.  The pork was so juicy that my mouth was filled with the juice after one bite. Sooo good. 
香炒蘿蔔糕 (大根餅)。

The pan-fried turnip cakes.
私の大好物、安蝦鹹水餃。外側のお餅が分厚くてうれしい!

My favorite, deep fried dumpling made with sticky rice and filled with pork and vegetables.
蠔油蘭芯 (芥蘭という、菜の花に似た中国野菜のオイスターソース和え)。

The Chinese broccoli with oyster sauce.
金沙蝦巻 (海老の春巻きのようなもの)。

The crispy shrimp rolls.
中には細かく刻んだ海老がたっぷり。筍などの野菜も入っていて、超美味。

Diced shrimp and some vegetables were wrapped with the very crispy dough.  This was very tasty.
鮮蝦韮皇腸粉 (海老入り腸粉)。

The rice noodles with shrimp.
豉椒排骨 (スペアリブの蒸し物)。お肉がびっくりするくらい柔らかい!ボストンで食べるのとはまるで別物のようなおいしさ。

The steamed spareribs with black bean sauce.  The meat was extremely tender - totally different from the one we generally get in Boston..
潮式粉菓 (潮州風の蒸餃子)。

The Chiu-Chow style pork dumplings.
中には豚肉のほか、中華ソーセージやピーナッツが入っていて、これまたおいしい!

In addition to pork meat, it had Chinese sausages, peanuts, etc and was very good, too!!
陳皮牛肉丸 (牛肉団子)。私はもうおなかいっぱいで食べられませんでした。

The beef balls.  I was too full to taste this one..
これはメニューには載ってないデザート。ほのかに甘いゼリーのようなものだったのですが、何からできているのかわかりませんでした。それにしてもやっぱり LA の飲茶は最高です。個人的には本場香港に勝るとも劣らないと思うのですが。おなかいっぱいで食べられる種類が限られるのが残念。

I don't know what this was (not in the menu) - but it was a jelly-like dessert.  Ahh, everything was sooo good.  Personally, I think dim sum restaurants in LA are as good as those in Hong Kong!


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