先日自分のブログの昔のエントリーを見ていて、そういえば最近中興園 (Chung Shin Yuan) にブランチ食べに行ってないな~と思い、いったんそう思うとどうしても食べたくなったので、友人夫妻を誘って早速行ってきました。ちょっと早めに行って、レストランのすぐ近くにあるチャールズ川沿いを Poirot とお散歩。 The other day I was reading one of my old blog entries and realized that we hadn't been to Chung Shin Yuan for a quite long time. And once I thought about it, I couldn't stop thinking about it and decided to go there today with our friends. We went there earlier and walked in nearby Charles River Reservation with Poirot. |
チャールズ川も上流まで来るとちょっと趣が違います。 The upper part of Charles River looks totally different from its mouth. It is much quieter here. |
Poirot は水嫌いのくせして水の近くに行きたがります。 Poirot doesn't like to get into water, but always wants to go near water. |
これは鴨なのでしょうか? それとも違う種類なのでしょうか? Are these geese or another kind of birds?? |
さてさて無事友人夫妻と合流して、いよいよお食事。まずは油條。 After the walk, we met our friends at the restaurant, and started our brunch. These are the fried dough. |
そして甜豆漿(甘い豆乳)。油條を豆乳に浸して食べます。 The sweet soy milk. Dip the fried dough into the milk and eat it! |
私の大好物、干絲&海帶絲(お豆腐を細切りにしたサラダと海草サラダ)。 My two favorite dishes, the soybean noodle salad and seaweed salad. |
蘿蔔糕(大根餅)。 The pan fried white turnip cakes. |
さらに定番の牛肉焼餅(パイ生地のようなものにローストビーフが挟まったもの)。 And our must-have, the shao-bing with five spiced beef sandwich. |
生地がさくさく。 The shao-bing (dough) was very crispy. Yum, yum. |
肌卷(豚ミンチを湯葉でまいたもの)。 The minced pork wrapped in soybean skin. |
帰りの車の中ではお疲れの Poirot 君がいつものように爆睡してました。 As usual, Poirot was sleeping like a baby on the way home... |
No comments:
Post a Comment