Saturday, March 13, 2010

Trip to Taiwan-Japan Day 2 (台北 (Taipei))

今日は夫の家族計11人と一緒にお昼ご飯を食べに萬珍樓というレストランに行きました。10品のコースを注文。まずはキャベツ、筍、ピーナッツなどの和え物。これが結構おいしい。

Today we went for lunch to a restaurant called 萬珍樓 (no English name.. see the map below) with my husband's family (11 people).  We ordered the 10-course menu.  This was the appetizer (cabbage salad with bamboo shoot, peanuts, etc).  Surprisingly good.


豚の角煮。お肉がとろとろ。

Pork belly stew.  The meat was sooo tender and it melted in the mouth.
蒸し烏賊。これもやわらかい。

Steamed squid.  This was also very tender.
北京ダック。私はアヒルのお肉は好きじゃないので、皮ばかり食べてました。皮はパリパリで最高!

Peking duck.  I am not a big fan of duck meat, so I kept eating the skin.  This skin was very crispy and good!
海老マヨパイナップル入り。これはかなりこってりしています。

Shrimp with mayonnaise sauce.  It was a little too heavy to my taste.
魚の甘酢がけ。酢豚の魚版、って感じです。

Sweet and sour whole fish.
牛肉の煮物(?)。これもおいしい。

Beef dish.  Not bad.
キャベツの炒め物。北京ダックを調理・盛り付け後、骨についているお肉を取って、一緒に炒めてあります。

Fried cabbage.
アサリと糸瓜の煮物。この後、北京ダックの残りの骨で取ったスープも出てきました。スープは食べ切れなかったのでもって帰りました。これだけ食べて、ほかにも小龍包、ビール、ジュースなどを頼んだのですが、全部で1万5千円くらい。激安です。

Clam and luffa stew.  In addition to all these dishes, the soup (made from the duck bones which was leftover from our Peking duck dish).  We were too full and couldn't finish it.  We also ordered xiaolongbao, beer, juice, etc, but it was only ~$150 total.
食事の後は家族と分かれて、夫と2人で街をぶらぶら。途中で見つけたお菓子屋さん(?)でデザートを買って食べました。

After lunch, my husband I walked around the city, and got some traditional Taiwanese sweets.

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