Today my husband proposed to have brunch at Chung Shin Yuan. This restaurant serves typical Chinese food on weekdays, but serves Taiwanese style brunch on weekends.
甜豆漿(甘い豆乳)。ここの豆乳は豆を炒ったような香ばしいにおいがしておいしい。 Sweet soy milk. This soy milk has the good flavor of roasted beans and I like it very much. |
干絲&海帶絲(お豆腐を細切りにしたサラダと海草サラダを半分ずつ注文)。この2つは私の大のお気に入り。 Soybean noodle salad and seaweed salad (half order of each dish). These two are my favorites! |
肌卷(豚ミンチを湯葉でまいたもの)。これは以前に比べてちょっと味が落ちたような。お肉が加熱されすぎていたように思います。 Pork rolls (Minced pork wrapped in soybean skin). This was not as good as before. I think the meat was overcooked. |
粉蒸雙味(スペアリブと豚の腸を蒸したもの)。お肉は柔らかくて、周りについているもち米とよく合ってこれまたおいしい。 Steamen spareribs and chitlins. The meat was very tender and matched well with sticky rice around the meat. |
お肉の下にはさつまいもが隠れています。 Under the meat, small pieces of yam were hiding. |
食事の後はすぐ近くにあるスーパーマーケット、Russo's へ。ここは色々な種類の新鮮な野菜が豊富に揃っていて、地元の人に大人気です。日本の野菜も結構あるので重宝しています。お店の外には植木やお花がたくさん並んでいました。 After brunch, we went to Russo's, a supermarket where you can get various different kinds of fresh vegetables, etc. This place is very popular with locals. They sells some of Japanese vegetables as well. Outside the shop, there were many plants (lots of mums!). |
色々な種類の唐辛子や、 Various different peppers, |
茄子。 And eggplants. |
かぼちゃも並んでます。ボストンはもうすっかり秋です。 There were pumpkins as well. It's already autumn in Boston. |
今日はすごく良いお天気。木漏れ日が心地よい。 We had beautiful weather today! |
Poirot もここに来るのが大好き! Poirot loves to come here! |
ちょっと脇道に入ると人はほとんどいないので、Poirot も自由に走り回れます。それにしてもこの顔、すごい! Since not many people were walking, we took off his leash so that Poirot could run around freely. You were so excited, Poirot! |
View Larger Map
Russo’sはよく行きますが、台湾料理は、食べたこと無いです。ご主人が本場の方(変な言い方でごめんなさい)だと、美味しいものがわかっていいですね。でもたかよさんのブログで私もわかったので、今度行ってみたいと思います。
ReplyDeleteここは台湾人にも大人気なので、是非一度行ってみてください。私たちは大体いつも今日のメニューと同じものを注文します。この他に、五香牛肉麺(スパイシーです)と豆花(お豆腐のデザート)もお勧めです。ちなみに小龍包はいまいちです。
ReplyDelete