Saturday, October 9, 2010

Dinner at Penang

今日は友人夫妻と一緒にチャイナタウンにあるマレーシア料理のお店、Penang へ行って来ました。ここは私のお気に入りのレストランの一つです。

Tonight we went to Penang, a Malaysian restaurant in China Town, with our friends.  This is one of my favorite restaurants in Boston.
印度麺包。インド風のパンケーキ。このパンケーキは注文ごとに作られ、もちもちしていてとてもおいしい!来るたび毎回注文します。

Home Made Roti Canai (Indian Pancake).  This pancake is freshly prepared for every order, and is chewy and very good.  We always order this dish.
肉骨茶。豚のばら肉、胃、足と中国ハーブのスープ。

Bah Kut Teh (Chinese herb with pig feet, stomach, rib and fatty pork).
漢方っぽい匂いで最初は“えっ、苦手かも”と思ったのすが食べてみると薬草っぽい味はそんなにしなくて、豚から出たおだしがいい味を出していました。

It had strong Chinese medicine-like smell, and at first I thought I might not like it, but once I tried it, I realized that it didn't have too strong herbal taste and the soup had a good flavor from pig.
馬来風光。空心菜の海老ペーストソース和え。これもほぼ毎回注文します。空心菜、大好き!これは中華料理で出てくるのとはちょっと違う味付けで、これがまたおいしい。

Kang Kung Belacan (Sauteed convolus with spicy Malaysian shrimp paste sauce).  We order this dish every time, as well.  I love this vegetable!  This tastes different from the Chinese version, but very good!
正宗蝦麺。これはライスヌードルとエッグヌードルのスープです。焼き豚、野菜、もやし、海老など具沢山。スープはちょっとスパイシーで、これは夫の好物です。

Prawn Mee (Rice and egg noodles, sliced pork, shrimp, vegetable, bean sprouts in a spicy shrimp broth).
海南雞。これもまた定番の一品です。鶏肉の臭さが全くなく、スパイシーソースと一緒に食べると最高!

Hainanese Chicken (half chicken).  This is also our favorite dish.  It does not have smelly chicken smell, and is sooo good if you eat it with the spicy sauce.
雞油飯。このレストランのメニューは多分長い間ほとんど変わってないと思いますが、いつもコンスタントにおいしく、値段もリーズナブルなので地元の人にも大人気です。私たちがレストランを出る頃には大勢の人が並んでいました。

Chicken-flavored rice.  I believe this restaurant hasn't changed the menu for a long time, but their execution is very reliable and price is also reasonable, so it is always crowded with locals as well as tourists.  By the time we finished our dinner, a lot of people were waiting for tables.

No comments:

Post a Comment