またまたレストランウィークを利用して、South End にある Oishii にお昼ごはんを食べに行ってきました。私が選んだのは Kaiseki (会席) ランチ。夫は焼肉丼にしました。 To enjoy the Restaurant Week menu, we came to Oishii in South End for lunch. I selected the Kaiseki lunch and my husband ordered the Gyu Kaku Donburi (grilled beef on top of rice). |
両方ともお味噌汁がついてきます。何とお湯飲みに入って出てきました。 A cup of miso soup came with both of our menus. |
これが会席ランチ。日本の本物の会席料理と比べると、会席ランチなんて呼ぶのはおこがましいと思いますが、ボストンでこれならまあ良しとしましょう。 This is my Kaiseki lunch. It is totally different from the authentic Kaiseki foods in Japan, but I guess its a Boston standard. |
右側はサーモンとアボカドの巻寿司。左上は海草サラダでその下がブロッコリーニという野菜の胡麻和えです。 The salmon and avocado roll, seaweed salad and broccolini with sesame dressing. |
さらに揚出汁豆腐と海老&アスパラガスの天麩羅。かなり盛りだくさんです。 And the agedashi tofu and shrimp & asparagus tempura. A lot of variety! |
そしてこちらが夫の焼肉丼。自分も会席ランチにすればよかったと悔やんでいました。でもお肉は柔らかくておいしかったです。 And this is the Gyu Kaku Donburi. The sauce was too sweet for me but the meat was actually good - very tender. |
最後にデザート。柚子茶とクッキーです。$20 の割にはお得だと思います。 And for the dessert, a cup of Yuzu tea and a cookie. The menu was not too bad for $20. |
No comments:
Post a Comment