Saturday, September 3, 2011

Dinner at Gracie's (Providence, RI)

プロヴィデンスでの夕食は Gracie's というレストランで。

For the dinner, we came to Gracie's in Providence.
夫は最近なぜかどこに行ってもビールを頼むようになりました。

I don't know why, but these days my husband only orders beer...
ここのパンはバゲットは普通でしたが、オリーブ入りのとオニオン入りのフォカッチャがとってもおいしかったです。

The baguette was just OK, but I loved their focaccia (2 different kinds - with olives and with onions).
アミューズはビーツ。三色の異なる種類のビーツが使ってあってとってもきれい。上に乗ってるのが私の嫌いなヤギのチーズだったのが残念ですが、ビーツは甘くておいしく、これから出てくるお料理も期待できそうな予感。

The amuse bouche was the beets with goat cheese.  Three different colors of beets were used and it looked very beautiful.  This dish increased our expectations for their menu.
夫の前菜はエアルームトマトのサラダ。紫色や黄色のトマトは見た目もきれいで甘みがあって夏ならではのサラダです。

 My husband ordered "roof top heirloom tomato salad". The tomatoes were sweet and fresh.


私は蛸のサラダ。蛸は柔らかく、自家製のチョリソーの塩味とよくマッチしてこれもすごくおいしい!

I ordered "charred octopus salad".  The octopus was tender and went very well with the salty house-made chorizo.
ここでお口直しにメロンのシャーベット。コース料理だとお口直しのシャーベットが出てくることもありますが、アラカルトで頼んでも出してもらえるなんてちょっと感激。

After the first course, the melon sorbet was served to cleanse our palate.  I had experiences with this kind of refreshment when we ordered course menus, but don't think many restaurants serve it for a la carte.
夫のメインは地元で捕れたスズキ。盛り付けが立体的。お魚の身はとても分厚かったのですが、中まででちゃんと火は通っているのにすごくジューシーで完璧に焼きあがってました。

My husband ordered local sea bass.  It was beautifully presented.  The fish meat was very thick, but was cooked perfectly - very moist inside.
私には珍しく、ベジタリアンのお料理を選んでみました。3種類のお料理が少しずつ出てきました。

Unlike usual, I ordered the vegetarian menu.  Three different kinds of dishes were served.
これはラタトゥユ入りのパスタ。野菜だけとは思えないこくのある味わいです。

This is ratatouille pasta.  I couldn't believe this was vegetarian.  It was surprisingly good.
これはお茄子のペーストと、お茄子のフライ (正式な名前は教えてもらったのですが忘れてしまいました。)。

This is the eggplant dish (I forgot its name).
そしてこちらはメロンとスイカを圧縮したもの。多分真空圧縮したんだと思いますが、甘味が凝縮されてすごくおいしい! 今までベジタリアン料理は物足りないと思って注文することはめったになかったのですが、これはおいしくてボリュームもあり大満足。

And this one is "compressed" watermelons and cantaloupes.  I believe they were vacuum compressed, but that process made the fruits very sweet.  I loved all three dishes - they were very satisfying. 
デザートは夏のフルーツ盛り合わせを2人でシェア。色とりどりのフルーツのしたにはレモンカスタードが入っています。バジルのアイスクリームも甘さ控えめで、とっても気に入りました。

For the dessert, we shared "local summer fruit" with lemon curd and basil ice cream.  Again, it was served beautifully and tasted very good.
最後にエスプレッソのマカロン。ここはボストンのレストランにも引けを取らない (というか大概のレストランの上を行っている) 位に前菜からデザートまで全ておいしく、その割りにお値段はリーズナブルなのでボストンから足を伸ばす価値ありです。

And lastly, espresso macarons.  I think this restaurant is as good as ones in Boston (actually, better than most ones) - from appetizers to dessert, everything was very well executed but the price was reasonable.  It is worth coming here from Boston.
これがレストランの入り口。このレストランは星がテーマのようであちこちに星の飾りが施されていました。また近いうちにぜひ訪れたいです。

This is the entrance to the restaurant.  Their theme appears to be "stars" and star motifs were everywhere in the restaurant.

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