Friday, February 25, 2011

Dinner at Gourmet Dumpling House

今日仕事が終わって帰宅すると、夫がチャイナタウンに行って夕食を食べようと言い出しました。え~、外食にお金使い過ぎだから控えめにしようって言ったのは自分やん。それもつい昨日!でもまあ今日は金曜日だしいいかなってことで南北風味 (Gourmet Dumpling House) へ行ってきました。ここはいつ行っても大人気で待たないと座れないのですが、今日は運良くすぐに席に着くことができました。

When I came home from work, my husband suggested to go to China Town to have our dinner.  This suggestion made me very shocked as JUST YESTERDAY he complained that we spent too much money on dining at restaurants and insisted we should go out less frequently!!  Well, but it was Friday today and I felt like going out, too, so we decided to go to Gourmet Dumpling House.  This tiny restaurant is always busy and packed, but luckily we could get the last table!

蒜泥海帶絲 (海草のサラダ)。ピリッとスパイシーで、にんにくがたっぷり入っていておいしい。

The chilled seaweed with garlic.  It was a bit spicy and garlicky.  I liked it. 
清炒空心菜 (空心菜の炒め物)。夫が言うには台湾スタイルだそうです。これにもにんにくがかなりたくさん入っていました。

The sauteed Chinese watercress with garlic.  According to my husband, this is the Taiwanese style.  It had a lot of garlic, too.
生煎包。

The pan fried pork buns.
これは焼いた肉まんって感じでおいしいけど1個食べたらかなりおなかが膨れます。

These were the grilled buns and very tasty.  But just one bun made me very stuffed.
白切魷魚呀 (蒸しイカ)。これは普通。

The steamed squid.  This was nothing special.
臺式炒年糕 (台湾式お餅と豚肉、野菜の炒め物)。もちもちしてすごくおいしい!夫によると、台湾ではごく普通のどこにでもあるお料理だそうですが、私は今まで台湾で食べたことない!今度台湾に行ったときには是非食べてみたいです。

The Taiwanese style sauteed rice cake with pork and vegetable.  I loved the texture of rice cake (chewy).  My husband said this is the typical Taiwanese dish, but I've never had it in Taiwan before!  I'll definitely try it when I visit Taiwan next time.
おなかいっぱい食べて、食べ切れなかった分はお持ち帰りにしてもらいました。ここはお手ごろ価格でおいしいので人気があるのもわかります。食後は毎回お決まりの台湾式パン屋さん、101 Bakery で飲み物を購入。

We got very full and couldn't finish all.  This restaurant serves delicious dishes at reasonable price, so no wonder it is so popular.  After the dinner, we went to 101 Bakery (Taiwanese style bakery) as usual to get some hot drinks.
新製品 (?) のスポンジケーキを発見したので1つ買ってみました。明日の朝ごはんです。

Today I found a new product (?) which looked like sponge cakes, so I got one.  This will be our breakfast tomorrow.

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