Friday, February 4, 2011

Dinner at Ristorante Serena

今日は金曜日なので本当はボストンかケンブリッジまで出て夕食を食べたかったのですが、夫によるとどこも大渋滞しているらしく、断念。その代わりに家から車で1分のところにある (本当は歩いても行けるのですが、連日の大雪で歩道が雪に埋まってしまい歩けません) Ristorante Serena へ行ってきました。行った時は満席でしばらく待たなければなりませんでした。

Since it was Friday, we wanted to go to Boston or Cambridge for dinner but according to my husband there were traffic jams everywhere (due to snow).  So we gave up and decided to go to Ristorante Serena, just 1 minute driving from our home (we would've walked there if there was no snow on the sidewalks; right now there is NO WAY to walk, just too much snow..).  When we arrived there, all the tables were occupied and had to wait for ~15 min to get our table.
パンは普通。

Their bread was just OK.
夫はシャルドネを頼みました。フルーティーでとても飲みやすかったです。

My husband ordered a glass of Chardonnay (Oak Hollow, Madera, California).  This was very fruity.
まず前菜にミートボールを注文。一つ $1.5 です。

As an appetizer, we ordered the fried Italian meatballs, called Polpette ($1.5/piece).
お肉はジューシーで、トマトソースのフレッシュな酸味とよく合っておいしかったです。

The meat was very juicy, and was a good match with acidity of the fresh tomato sauce. 
もう一つの前菜はアーティチョークマルゲリータと言う名前で、アーティチョークに衣をつけて白ワインソース、レモン等とともにソテーしたもの。さっぱりした味わい。

We also ordered Artichoke Margherita (Artichoke hearts dipped in egg batter and sautéed in a lemon white wine sauce served over baby spinach).  It was very light and tasty.
これは私のメインディッシュについてきたサラダ。サラダかパスタが選べます。

This is the salad that came with my entrée (you can choose salad or pasta).
私はミラノ風ポークチョップをメインに選択。ミラノ風という名前から、豚肉を薄く伸ばしたカツレツのようなものを想像していたのですが、これは2cmほどの厚さがありました。でもと~っても柔らかくてジューシーでかなり高得点の味。夫がとても気に入っていました。

My entrée was Pork Chop Milanese.  Since it was "Milanese", I was expecting the thinly pounded pork cutlet type of dish, but this one was very thick (nearly 1 inch).  But it was very tender and juicy and I liked it.  My husband was also impressed by this dish.
夫はシーフードのリゾットを注文。お米はアルデンテで魚介の出汁がしみ込んでいてこれもまたおいしい!大満足の夕食でした。レストランは常連さんでとても込み合っていました。値段もリーズナブルでおいしいので人気があるのも納得です。次回は窯で焼かれたピザを注文しようと思います。

My husband ordered Risotto Frutti di Mare.  The rice was cooked al dente and absorbed the wonderful flavors from seafood.  We both were very satisfied with their food.  The price was reasonable as well.  No wonder it is very popular by the locals. Next time, I will try their pizza (they have the brick pizza oven)!

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