Saturday, August 7, 2010

Lunch at L'Espalier

L'Espalier では "Restaurant Month" ということで、8月の間中毎日、3コースのランチメニューが$20.10 という破格の値段で楽しめます。これを利用しない手はないということで、早速お出かけ。メニューは、前菜、メイン、デザートがそれぞれ2種類の中から選べます。

During the entire month of August, L'Espalier is offering "Restaurant Month" menu with 3-course lunch for $20.10, which is a very good deal.  So, we went there to take advantage of this great offer.  They offer 2 selections for appetizer, main dish and dessert, and you can choose one of each.
12時に着いた時にはまだ誰もお客さんがいなかったので、窓際のよい席に座ることができました。

Since there were no other customers upon our arrival at noon, we could get a nice table by the window.
ワインリストにはたくさんの種類のワイン。1993 年ものの Romanée-Conti はお値段何と$10,000!

They have the extensive wine list. 1993 Romanée-Conti costs $10,000!
私たちは、謙虚に一杯 $15のイタリア産白ワイン。フレッシュでフルーティーな味わい。私の好みのワインです。

We were too humble to order Romanée-Conti and decided to go for a glass of Italian white wine ($15/glass).  This wine tasted very fresh and fruity, which I liked a lot.
パンはブリオッシュとフォカッチャ。どちらも私にはちょっと脂っこい味。普通の(でもおいしい)バゲットのほうがいいと思うのですが。

Brioche and rosemary focaccia.  They were too heavy for me.  I'd prefer basic (but tasty) baguette.
私の前菜のサラダ(Argula Salad with Watermelon, Cantaloupe, Marinated Grilled Octopus, and Lemon-marjoram Vinaigrette)。蛸大好きなので、たくさんの蛸が入っていてうれしい!

My appetizer.  It had many pieces of octopus.  As I am an octopus lover, I was very content.  Lemon vinaigrette was also very refreshing and matched well with watermelon and cantaloupe.
夫の前菜のガスパチョ(Deconstructed Gazpacho with Heirloom Tomatoes, Focaccia Croutons,Creme Faiche Quenelles and Cucumber Form)。見た目もすごく美しく、野菜の食感が残ったスープも夏らしくていいお味。

My husband's appetizer.  It was beautifully decorated.  The cold soup had intense vegetable flavor and was suitable for summer. 
私のメインはサーモン(Pan-seared Scottish Salmon and Chili Hollandaise with Apple Street Farm Salad of Beans, Red Onions and Eggplant Caviar)。皮はカリカリ、身はしっとりとしていて、サーモンはそんなに好きではない私にも大満足の味です。でもホーランデーズソースは、脂っこいサーモンにはちょっとくどいと思います。

My main dish.  The skin was very crispy but the inside was very juicy.  Although I am not a big fan of salmon, I was very satisfied with this dish.  But hollandaise sauce was too much for fatty salmon.
夫のメインのポークベリー(Braised Berkshire Pork Belly with Creamed Corn and Pickled Turnips)。これも皮はカリカリ、脂身はジューシー(でも脂っこくない)でとてもおいしい!クリーム状にされたコーンも、お肉によく合っています。

My husband's main dish.  This was also crispy outside, very tender inside.  Corn cream was a good addition, as well.
私のデザートのパンナコッタ(Panna Cotta, Crimson Cassis Fluid Gel and Caramelized White Chocolate)。これはメニューに書いてある説明とちょっと違うと思います。ホワイトチョコレートなんてなかったし。パンナコッタもなんかムースみたいなふわふわの食感で、ちょっと期待はずれ。

My dessert.  I believe this was not what was described in the menu.  I did not get any white chocolate, and the panna cotta was more like soft mousse (I don't think it was panna cotta at all).  Disappointing.
夫のデザートのチョコレートケーキ(Chocolate Decadence Cake with Matcha Sable and Lychee Form)。このチョコレートケーキも(たぶん上質のチョコレートを使っているのでしょうが)そこら辺によくあるブラウニーみたいな感じでいまいち。お料理が良かっただけにデザートがちょっと劣るのが残念。

My husband's dessert.  This chocolate cake was not very impressive, either.  I believe they used high-quality chocolate, but it tasted like ordinary brownie. 
最後にコーヒー。

Coffee at the end of our meal.
お店を出るときにはマカロンのお土産をいただきました。素敵な心遣いですが、マカロンのお味もあと一歩って感じです。でもこれで1人たった$20(飲み物・税・チップは別)だと、お店は赤字なのではないでしょうか?2人とも大満足でお店を後にしました。

We were given macaroons before leaving the restaurant, which was a very nice gesture, but unfortunately, we have had much better macaroons elsewhere. Well, I should not complain as the meal was only $20/person (excluding drinks, tax and tip). Overall, we both were happy with our lunch.
すごく良いお天気で、ジョンハンコックビルには青い空と白い雲が映っていました。

We had beautiful weather today.  John Hancock had reflections of blue sky and white clouds.

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