Sunday, September 12, 2010

Lunch at Sichuan Gourmet

林檎狩りの後、帰り道の途中にある老四川へお昼を食べに行きました。

After apple-picking on the way home, we went to Sichuan Gourmet for lunch.

口水涼粉雞(蒸し鶏と緑豆でできた麺の和え物)。これは新メニューのようです。真っ赤のたれが見るからに辛そうです。

Chicken and Green Bean Noodle in Spicy Sauce.  This is a new dish in the menu.   The sauce was so red and looked very spicy.
緑豆の麺はチキンの下に隠れています。見た目はとても辛そうですが、食べてみると思ったほどではありませんでした。

Green bean noodles were under chicken.  It looked very hot, but actually it did not taste as spicy as it looked.
おなじみ、夫妻肺片(ローストビーフ(筋肉、センマイなどを含む)を辛~いチリソースで和えたもの)。ここに来るときは必ず注文します。

Sliced Roast Beef & Tendon with Chili Sauce. We order this dish every time we come here.
老四川雞(鳥の唐揚)。これも大概毎回注文します。辛さで麻痺した口の中を一休みさせるのに付け合せのキャベツの甘酢和えがぴったりです。

Old Sichuan Chicken.  We get this dish most of the time as well.  Cabbage salad came with chicken gave a nice break for my mouth with full of hot spices. 
紅焼獅子頭(ミートボール)。ほかにも白菜、筍、椎茸などが入っています。これは辛くないお料理。ミートボールと椎茸から出たお出汁がとてもおいしいです。

Meat Ball Sichuan Style.  It also has napa cabbage, bamboo shoot, siitake mushroom, etc.  This dish is not spicy.  The flavors from meat balls and vegetables gave the soup very tasty.

No comments:

Post a Comment