一旦ホテルに戻り、シャワーを浴びた後はいよいよ夕食です! 今夜のレストランは Au Cinquième Péché。20席ほど (+テラス席) の小ぢんまりしたビストロです。 We came back to our hotel to take a shower and then went out again for dinner. Tonight we visited Au Cinquième Péché, a tiny French bistro ~20 seats (plus several outside tables). |
その日のメニューは黒板に書いてあります。前菜、メイン、デザートとも5種類ほどありました。 Today’s menu was written on the blackboard. Five different dishes were offered for appetizers, mains, and desserts (maybe only 4 desserts?). |
夫はまずはBelle Gueule Pilsner というモントリオール産のビールを注文。私は炭酸水。 At first my husband ordered Belle Gueule Pilsner, the beer brewed in Montreal. |
バゲットはさすがにおいしい! Baguette was very good. |
アミューズブッシュはヒヨコ豆のペースト。フムスっぽいけどちょっと違う味付けです。 The amuse-bouche was chickpea paste. It sounded like humus, but tasted different. |
フレッシュな味わいで、飲みやすいです。 It was fresh and not bad. |
夫もデザートにはちょっとがっかりしたようで、ホテルまで歩いて帰る途中で見つけたチョコレート屋さん、Suite 88 Chocolatier へ寄ってみました。 My husband was disappointed with the dessert we had, so suggested to stop by at Suite 88 Chocolatier on the way to our hotel. |
店内はおしゃれな内装で、おいしそうなチョコレートがたくさん売っていましたが、私たちはそんなにチョコレートが好きではないので、とりあえずお土産用に箱詰めのを一つ買って、ジェラートを食べることに。 Various kinds of very beautiful chocolates were displayed in the showcases, but neither of us is very fond of chocolates, so we just bought one box of chocolates called “Mosaïques” as gift and decided to get some gelato instead. |
選んだのはマンゴー味。 Many flavors were available and we chose the mango flavor. |
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