だし巻き。甥っ子たちがほとんど食べてしまいました。 Dashimaki-tamago (Japanese style omelet). Most of it was eaten by my nephews. |
お刺身盛り合わせ。さすがにきれいな盛り付け。 Assorted sashimi. Beautifully put on the plate. |
この海老はとってもおいしかったです。 The shrimp was excellent. |
ローストビーフ。 The roast beef. |
筍の土佐煮。父のリクエストだそうです。筍、大好き!私は若竹煮が好きなのですが、土佐煮もいいですね。 The bumboo shoots simmered with dried bonito. Yum,yum. |
鯛の子とわかめの煮物。鯛の子も私の大好物です。でもコレステロール、高そう。もちろん気にせず食べましたが。 The red snapper roe and wakame seaweed. I love red snapper roe. Yum,yum, yum. |
お茄子の煮物。冷やしたものをいただきました。オクラと蟹身入りの餡があっさりして上品な味です。 The egg plant with okra and crab meat sauce. Very light and refreshing. |
蛍烏賊と子持ち昆布の酢の物。 The sparkling enope squid and herring roe on kelp, marinated in vinegar. |
子持ち昆布のコリコリした食感が最高です。 The herring roe was so crunchy and good. |
鯛のあらと牛蒡の煮物。 Red snapper simmered with burdock. |
そして、仕上げは土鍋で炊いた鯛ご飯。もうおなかがはちきれそうに一杯です。 And at last, the steamed rice with red snapper. Ahhh, we were sooo full. |
でもまだおまけに鯛ご飯のお茶漬。せっかくなのでちょっとだけ味見。 But my brother-in-law recommended to eat the rice with hot tea pouring on it. So I tried a little bit. |
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