Tuesday, April 12, 2011

Trip to Taiwan-Japan Day 4 (1)(台北 (Taipei))

今日は朝から予定がいっぱいで大忙し。まずは朝食兼昼食を食べにそごう百貨店の中にある鼎泰豐へ。

Today we were very busy with many plans.  But first we went to Dintaifung in the Sogo department store.
以前は永康街口にある本店に行っていたのですが、そごう店ができてからはいつもここに来ます。そごうの駐車場に車を止められるし、ついでにお土産なども買えるので便利です。

We used to go to the original one, but after the branch in the Sogo department store was open, we always come to this one.  It is convenient for us as we can park our car in the department store parking lot and also can buy souvenirs after our meal. 
いつも注文するものはほとんど決まっています。これは海草などの和え物。

We almost always order the same dishes.  This is the seaweed salad.
小籠包は普通のと蟹入り (蟹粉小籠包) の2種類注文します。この写真は蟹入りのもの。普通のより少し黄色っぽい色です。

Two different kinds of xiaolongbao (normal one and one with crab meat) are the must items here.  This is the ones with crab meat. (the color is yellowish).
こちらは普通の小籠包。

This is the normal one (pork meat).
食べると熱々の肉汁があふれてきていつも口の中を火傷してします。ところで今回初めて知ったのですが、小龍包のひだはどれも正確に18あるそうです。実際数えてみましたが確かに18ありました!

It was very juicy as always!  So good!
空心菜。

Sauteed water spinach.
大好物の蝦仁蛋炒飯。海老たっぷりでご飯がぱらっとしていておいしいのです。

My favorite, shrimp fried rice.  A lot of shrimp and the rice was nicely dry.  I love it!
そしてこれは今回初めて注文した新メニュー、蝦肉煎餃。海老入り焼餃子です。

And this is the new menu, the pan-fried shrimp dumplings.
日本の焼餃子と似たようなものだと思って油断して一口食べたら肉汁がまわりに飛び散ってしまいました。そんなにジューシーだとは予想してなかった...。これもなかなかいけました。朝から食べすぎです。

I wasn't expecting, but it was very juicy and I spilled the juice after the first bite.  This was also yummy.

No comments:

Post a Comment