Monday, April 11, 2011

Trip to Taiwan-Japan Day 3 (2)(台北 (Taipei))

お茶の後は鼎泰豐本店の前を通り過ぎ、お昼ごはんを食べに行きます。

After enjoying our tea, we passed by the original Din Tai Fung and went for lunch.
やって来たのは度小月という、台南に本店がある担仔麺のお店です。

The place we selected for our lunch was the restaurant called "Slack Season" in English.  This restaurant is originally from Tainan and is famous for Tan Tsai noodles.
お店の入り口付近でおじさんが麺を調理しています。

At the entrance, this guy was preparing the noodles.
台湾名物、魯肉飯。ご飯の上に肉そぼろがかかっています。

This is the famous dish in Taiwan - minced pork over white rice.
これが担仔麺。肉そぼろを麺に絡ませて食べます。以前、NY で食べたものとは比べ物にならないほどおいしい!

This is the Tan Tsai noodles.  This was much better than the same dish I had in Flushing, NY!!
これは海老のすり身を皮で包んで揚げたもの。これもなかなかいけます。

This is the fried ground shrimp.  This was tasty, too.
昼食後はデザート、ということで2,3軒隣にある有名なかき氷屋さん、永康15 (旧名: 冰館) へやって来ました。

After the lunch, we came to have some dessert at this shop located just a few doors away from the noodle place.  This place (Ice Monster) serves shaved ice.
苺、キウイ、マンゴーがたっぷり乗ったかき氷で、一人では到底食べきることはできません。

We ordered the shaved ice topped with strawberries, kiwis and mangoes.  It was huge and we couldn't finish it all.
このお店には今回の東日本大震災へのお見舞いの言葉を書いたポスターが張ってありました。売り上げの寄付もして下さったようです。台湾の人も皆心配してくれています。

This poster hanging on the wall said that this shop donated money to Japan earthquake relief.  Many, many Taiwanese people are worried about people in Japan and pray for us, too.
その後は腹ごなしに周辺をぶらぶら歩きました。アメリカでもチャイナタウンでは鴨や豚肉のローストが店先に掛かっているのを見かけますが、顔付きのはないのでこれを見たときはちょっとびっくり。

After the dessert, we walked around the streets.  These are the roast ducks with their heads still on. 
食べ歩きは更に続きます。今度は中華風ハンバーガー、割包で有名らしいお店、藍家というところまでやって来ました。

We continued our food journey.  The next target was the small shop (no English name) which is famous for Chinese burgers (?).
店先では肉まんの皮が蒸し器の中でほかほかとおいしそうな湯気を上げています。さすがにおなかは減っていなかったので、一つだけ注文。

Many steamed buns were cooked in front of the store.  We were not very hungry, so only order one and shared it.
皮の中に煮込んだ豚肉と高菜のようなちょっと酸っぱい野菜が挟まれています。味はまずくはないですが期待したほどではありませんでした。二人で一つで十分。

A lot of pork meat and pickled vegetables were sandwiched in the steamed bun.  It was not bad, but not as good as I expected... 
その後、喉が渇いたので春水堂へお茶を飲みに来ました。ここは台中に本店があり、そこへは去年訪れましたが、今回は台中まで行く時間がないので台北市内の支店で我慢。

Then, we got thirsty and visited the famous tea place, Chun Shui Tang.  This is originally from Taichun (we visited the original one last year).  This time we did not have time to go to Taichun, so we ended up with one of the branches in Taipei.
ここにも素敵なお花が飾られています。

The beautiful flowers were decorated here, too.
満腹なのですが、やっぱり何かちょっと食べたくて、揚げたお豆腐を注文。

Although we were very full, we still wanted to eat some small thing, and ordered the fried tofu.
タピオカ入りミルクティーの大きいほうを頼んだら巨大なジョッキに入って出てきました。相変わらずここのタピオカは柔らかくてすご~くおいしいです。大満足。

We both ordered the large milk tea with tapiocas (they were humongous).  Their tapiocas were soooo soft and good as always.  Very satisfied.

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